Síguenos


Cruz Vermella impulsa unha nova iniciativa para fomentar a alimentación saudable e sostible

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Cruz Vermella suma un esforzo máis no fomento dos hábitos de vida saudable entre as persoas usuarias e a poboación en xeral coa creación da estratexia de Alimentación Consciente, unha iniciativa na que se busca impulsar a alimentación saudable e sostible. Unha serie documental, receitas de tempada ou unha web son algúns dos formatos que se prepararon para difundir as principais liñas e consellos da campaña. Así mesmo, realizaranse talleres prácticos de cociña tanto interxeracionais como interculturais.

 

Hoxe celebrouse un acto en Galicia, concretamente no Mercado Municipal de Pontevedra, para presentar os detalles e obxectivos desta esta estratexia no que interviñeron Javier  Senent, presidente de Cruz Vermella Española, Carmen Colmeiro, presidenta de Cruz Vermella en Galicia, Luis López Diéguez, delegado territorial da Xunta de Galicia en Pontevedra, Carmen Martín, directora de Saúde de Cruz Vermella, e  Sandrine da Cunha,  nutricionista da área de Saúde de Cruz Vermella. Ademais, o chef galego Pepe  Solla, que colabora na iniciativa e non puido asistir  presencialmente, mandou unha mensaxe en vídeo aos asistentes.

 

Cruz Vermella contou tamén coa  Axencia  Galega de  Calidade Alimentaria ( AGACAL), grazas a cuxa colaboración se serviu unha degustación de pratos elaborados polo chef  Kike Piñeiro cuxo ingrediente principal foron os mexillóns.

 

Planificar a compra e outras claves

 

Por mor da crise derivada da COVID-19, a Organización detecta que podería empeorar a alimentación da poboación debido á perda de emprego, o confinamento ou as propias secuelas da pandemia.

 

Algunhas das claves para evitalo pasan pola alimentación consciente. Planificar a compra e seleccionar alimentos de calidade, sen necesidade de que teñan un custo elevado, son cuestións importantes neste sentido do mesmo xeito que elixir produtos de tempada, conservar ben os alimentos, evitar o desperdicio ou reutilizar os alimentos cociñados e non consumidos.

 

 ‘Unha paisaxe na cazola’

 

´Moluscos´ é un dos 19 episodios da serie documental ´Unha paisaxe na cazola´ e foi o primeiro en estrearse. Proxectouse durante o acto desta mañá para que as persoas convidadas puidesen ver este vídeo centrado en Galicia e no que, guiados polo chef Pepe Solla e o  bateeiro Antonio Otero, coñecemos mellor as propiedades do mexillón galego e o seu proceso de produción.

 

A saúde, a sustentabilidade e o coñecemento únense nos capítulos desta serie documental, que se irán emitindo na canle de Youtube de Cruz Vermella.

 

Cada episodio preséntase da man dun coñecido chef e un produtor da zona para poñer en valor un produto típico da súa comunidade autónoma. Xunto a un  nutricionista e experto en sustentabilidade coñecemos máis estes produtos desde un punto de vista nutricional e sostible. O mexillón galego, o pan de Castela-A Mancha, as conservas de anchoas do cantábrico, o requeixo asturiano, o mel rioxano ou o  espárrago branco navarro, son algúns dos alimentos que iremos descubrindo. Cada capítulo achega coñecemento para aprender a comer, a coidarse e a vivir o presente con contido de valor e unha gran calidade audiovisual.

 

Receitas de tempada

 

A campaña conta cunha páxina web propia na que hai desde un manifesto da alimentación consciente ata noticias de actualidade  sobe o tema. E tamén hai un apartado específico de receitas. Cada semana difúndense diferentes receitas que teñen como base os produtos de tempada, saudables e  nutritivamente ricos.

 

Ademais, con estas receitas búscase que a alimentación non se rexa polas modas e foméntese o comercio local xa que, aínda que a industria permítenos comer de todo durante todo o ano, o ecosistema reséntese, gástanse máis recursos e a calidade non é igual. Para cumprir con este compromiso medioambiental tamén se mostra un mapa con lugares nos que realizar compras con produtores locais ou a granel e evitar de paso produtos envasados con plásticos.

 

A estratexia de Alimentación Consciente complementa a outras accións da Organización en materia de saúde. Cruz Vermella traballa habitualmente a adopción de hábitos saudables e a prevención de condutas nocivas co estímulo da actividade física, cuestións de hixiene de soño, o coidado da saúde mental ou os consellos sobre alimentación mediante talleres específicos e a orientación que acompaña ás entregas de alimentos.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email